Pachetul termopan se obține prin sigilarea a două sau trei folii de sticlă, separate de un distanțier din aluminiu sau baghetă caldă (warm edge) de diferite lățimi, ce au perforații în interior, în care a fost introdus în prealabil silicagelul. Sticla utilizată este furnizată de cei mai importanți producători în domeniu, SAINT-GOBAIN și GUARDIAN.

Sigilarea pachetului se realizează în două etape:

  • Sigilarea primară cu butil (banda butilică)
  • Sigilarea secundară cu thiokol (polisulfid)

Mediul gazos dintre cele două foi de sticlă este foarte important, dar și distanța dintre foi. Între foile de sticlă se introduce un gaz rar, precum Argon sau Kripton, pentru obținerea unor rezultate bune în privința minimizării pierderilor de energie. Pachetul de geam termoizolant este rezultatul combinatiei diferitelor tipuri de sticlă cu diverse proprietăți de transfer termic, transparență și securitate.

Foile de sticlă folosite sunt:

  • Sticla Float (clară) este produsă prin floatarea unei benzi continue de sticlă pe o baie metalică (prin tehnologia „float”) și nedistorsionată.
  • Sticla Low-E (low emisivity) are o emisivitate redusă și este o sticlă clară, transparentă, pe care se aplică o peliculă de grosime microscopică dintr-un oxid de metal. Această peliculă permite trecerea luminii dar reduce transferul căldurii prin sticlă, scăzând astfel gradul de pierdere a căldurii.
  • Sticla Control Solar (4 Season) este o sticlă plană, pe suprafața căreia a fost depusă o peliculă specială și transparentă. Acesta are o dublă proprietate: reflectă radiațiile infraroșii cu lungime mare de undă, caracteristice căldurii provenite din încălzire șî în același timp reflectă o mare parte a energiei solare.
  • Sticla Reflexivă este o sticlă monolitică, reflectorizantă obținută prin tehnica de depozitare în tub vidat comandată printr-un câmp magnetic exterior tip magnetron (pelicula soft-tehnologie OFFLINE) sau tip pirolitic (pelicula hard – tehnologie ONLINE). Pelicula se depune pe sticlă clară sau colorată în masă.
  • Sticla ornament este tipul de sticla ce are o textură imprimată pe suprafața lui. Disponibil într-o paletă largă de modele și culori, ceea ce oferă infinite variante.
  • Sticla colorată în masă se obține prin adăugarea unor oxizi metalici în masă sticloasă în timpul topirii. Această sticlă absoarbe o mare cantitate de energie solară, împiedicând astfel pătrunderea ei excesivă în interior.
  • Sticla duplex: sticla stratificata se obține prin îmbinarea plană a două foi e sticlă float (clară), colorată, reflectorizantă sau de sticlă ornamentală cu unul sau mai multe straturi de folie polivinilbutiral (PVB), transparentă, colorată sau opacă, caracterizată prin rigiditate deosebită, adeziune și elasticitate. La momentul spargerii sau al impactului, aceste filme rețin fragmentele de geam. Geamul se sparge în bucăți ce rămân aderente la filmul PVB.
  • Sticla securizată ce se obtine printr-un tratament special aplicat sticlei ce are ca rezultat marirea rezistentei mecanice la indoire iar in caz de spargere se fragmenteaza in cioburi foarte mici oferind securitate si siguranta